19 Jun
Sam serveert verhalen
Ep
24

Sam Janssens

Eco Foodie
Vandaag hebben we Sam Janssens te gast. Sam is voedselredster, runt haar eigen cateringbedrijf Sam Serveert en heeft een duurzame, inspirerende kijk op voeding. In verbinding staan met je authentieke zelf beschrijft ze als een cirkelbeweging – iets waar je een leven lang in kunt blijven oefenen. Ze beschouwt het als een van de grootste uitdagingen die er bestaan, en daarin kunnen wij haar helemaal volgen. Haar drijfveer? Leven volgens de seizoenen. Celine en ik houden van lekker eten en koken, maar we beseffen ook dat leven volgens de seizoenen – zeker in combinatie met een drukke en wisselende agenda – niet altijd vanzelfsprekend is. Gelukkig groeit het bewustzijn rond het respecteren van wat de natuur ons in haar overvloed en gulheid biedt, inclusief overschotten en seizoensproducten. Ook het besef van de energie die gepaard gaat met de productie en distributie van voedsel neemt toe. Maar hoe het redden van voedsel precies op Sam haar professionele pad kwam, dat vinden wij bijzonder fascinerend – en daar willen we vandaag alles over te weten komen.
"Toen ik klein was, wou ik boerin worden"

Over onze gast

Sam Janssens, beter bekend als Sam Serveert, is voedselredster en eigenaar van haar eigen cateringbedrijf, met een bijzondere, duurzame kijk op voeding. 🌱 Ze vertelt hoe ze haar weg vond naar een bewust en duurzaam leven — zonder perfecte handleiding, maar met veel goesting, geduld en een hoop kleine keuzes die het verschil maken. Maar zoals wij allemaal, valt ook Sam soms ten prooi aan de ratrace van het dagelijks leven. Toch blijft zij trouw aan haar duurzame en natuurlijke manier van leven: leven met wat er is, dichtbij huis. Net zoals een eekhoorn die zijn noten verzamelt in zijn eigen biotoop, kunnen wij ook leren onze wereld een beetje kleiner en dichter bij onszelf te maken. Een mooie reminder om bewuster om te gaan met onze omgeving en onze keuzes. 🌿

Meer episodes

Krijg een unieke kijk in enkele niche beroepen. Sommige van onze gasten hadden van kinds af aan een duidelijke visie van hoe hun carrière eruit zou zien, voor andere was het minder uitgesproken. Wat maakt dat iemand zich aangetrokken voelt tot een beroep dat voor weinige anderen is weggelegd? Waar halen ze de drive om elke dag alles op alles te zetten om hun droomjob waar te maken?
Alle episodes